Nederlands
 • Nederlands
 • English
Offerteaanvraag

oktober 05, 2023 5 min lezen

U zult vast wel weten dat u zo nu en dan uw tapijt moet reinigen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het goed reinigen van een tapijt of vloerkleed is nu eenmaal lastig, daarnaast kan het ook nog lang duren. Het reinigen van uw tapijt moet elk jaar op uw onderhoudslijst staan. Soms kunt u ervoor kiezen om het zelf te doen, maar de beste resultaten behaalt u als u de hulp inschakelt van een bedrijf dat gespecialiseerd is in het reinigen van uw tapijten. Er zijn veel voordelen verbonden aan het hebben van schone en frisse tapijten. Dus waar doet u het eigenlijk allemaal voor? Hieronder hebben we de 11 belangrijkste redenen opgesomd waarom het reinigen van uw tapijt belangrijk is.

De voordelen van het reinigen van uw tapijt:

 1. 1. Het verbetert de lucht binnenshuis 

Het reinigen van tapijten is niet alleen belangrijk zodat het er mooi uitziet - al is dat ook een reden waar we later op terug komen - het helpt ook met het verbeteren van de kwaliteit van de lucht binnen in uw huis. Als u uw tapijt professioneel laat reinigen, zorgt u ervoor dat veel bacteriën en stof verdwijnen uit uw huis. Dit voorkomt ook veel ademhalingsproblemen die kunnen optreden.

 1. 2. Verminder uw allergieën! 

Verminder allergieen met tapijt reinigen

 

Niet alle allergieën zollen natuurlijk magisch verdwijnen na een goede reiniging. Toch is er een grote kans dat uw allergieën verminderen. Een tapijt is een broedplaats voor verschillende bacteriën die allergieën kunnen veroorzaken. Een tapijt bevat vaak veel stofmijt en huidschilfers van huisdieren. Een echte grondige schoonmaak kan ervoor zorgen dat u hier geen last meer van heeft en daardoor minder last heeft van allergieën.

 1. 3. Het zorgt ervoor dat uw tapijt langer meegaat 

Tapijten zijn vaak erg duur, zoals bijvoorbeeld een Perzisch tapijt. Door een tapijt regelmatig goed schoon te laten maken, zorgt u ervoor dat deze veel langer mee gaat. Het zorgt er namelijk voor dat de vezels goed beschermd worden, waardoor de toestand van het tapijt ook drastisch verbetert. Het is dus erg belangrijk als u wilt dat uw tapijt nog meerdere jaren of zelfs decennia meegaat, zonder dat er iets mee gebeurt.

 1. 4. Het ziet er beter uit! 

U wilt dat uw tapijt er fantastisch uit ziet, dit is een van de belangrijkste redenen om uw tapijt te reinigen. U wilt vrienden, kennissen, en familie op bezoek kunnen hebben. Het is niet fijn als u mensen over de vloer hebt, die uw tapijt zien en het liefste meteen weer naar buiten gaan. Een professionele reiniging, en u kunt meteen weer een hele tijd vooruit. Zo kunt u iedereen bij u thuis uitnodigen die u maar wilt, zonder dat er ook maar een beetje schaamte bij komt kijken. 

 1. 5. U bent eindelijk van die rare geur af 

tapijt schoonmaken

U zult eindelijk van die geur af zijn. Als u al een tijdje een rare of onplezante geur in uw huis of bedrijf ruikt, maar niet weet het waar het vandaan komt, is er een grote kans dat dit van het tapijt komt. Tapijten zijn erg goed in het absorberen van verschillende onplezante geuren, zoals die van huisdieren en rokers. Daarnaast kan het ook komen van eten dat geknoeid is. Voedselresten kunnen ervoor zorgen dat bacteriën zich nestelen en groeien in uw tapijt, wat een onaangename geur kan veroorzaken. Een perfecte schoonmaakbeurt van uw tapijt, kan er voor zorgen dat de rare geur verdwijnt. 

 1. 6. Voorkomt de groei van schimmel 

Niemand wil een tapijt met schimmel in de huiskamer hebben liggen, tenminste, dat hopen we. Wanneer een tapijt vochtig en nat is kan dit schimmel veroorzaken. Vooral als het gaat om langere periode dat uw tapijt nat is. Dit kan niet alleen schadelijk zijn voor uw lichaam, het kan ook erg schadelijk zijn voor de waarde van uw huis. Een professionele reiniging voorkomt schimmelgroei in uw huis. 

 1. 7. Het is comfortabel 

Dit is minst ernstige reden, maar het zou zomaar de belangrijkste kunnen zijn. Niemand wil graag over een vies tapijt lopen. Vooral niet als u thuis vaak zonder schoenen loopt, of als u kinderen heeft die graag op hun blote voeten in de huiskamer spelen. Het is veel fijner om op een mooi, zacht en schoon tapijt of vloerkleed te lopen. 

 1. 8. Het vermindert astma klachten 

Wanneer u astma heeft, dan heeft u al veel last van uw ademhaling. Met een vies tapijt wordt dit nog veel erger. Een goede schoonmaak vermindert de klachten van astma. Zo voelt u zich al meteen een heel stuk beter, en kunt u fijner leven in uw eigen huis. 

 1. 9. Het is belangrijk voor een langere garantie 

Als uw tapijt kapot gaat, wilt u natuurlijk altijd bij de fabrikant kunnen navragen of het nog onder de garantie valt. Regelmatige schoonmaak van uw tapijt versterkt de vezels, waardoor uw tapijt een langere levensduur heeft.

Sommige fabrikanten hebben als voorwaarde dat uw tapijt regelmatig moet worden schoongemaakt. Hierdoor verliest u altijd meer geld aan een tapijt dat niet wordt schoongemaakt dan aan een tapijt dat op gezette tijden een grondige wasbeurt krijgt.

 1. 10. Het is belangrijk voor de veiligheid 

schoon tapijt

Vlekken, eten, drinken, of iets anders dat op het tapijt is geknoeid, zal altijd onveiliger zijn dan een schoon tapijt. Er ontstaat namelijk een groter slipgevaar wanneer een tapijt vies is. Er kunnen dingen diep in het tapijt zijn gewrongen die niet goed zichtbaar zijn, zoals gebroken glas, botten en andere scherpe voorwerpen die we hebben gevonden tijdens het reinigen van tapijten aan huis. Wanneer u bezoek heeft, wilt u natuurlijk niet dat mensen hierin gaan staan, omdat het erg veel pijn kan doen.

 1. 11. Het is belangrijk voor de hygiëne 

Zoals u ziet zijn er genoeg rare beestjes en bacteriën die zich graag nestelen in een vies tapijt. Het is daarom ook erg onhygiënisch om er niet voor te zorgen dat uw tapijt schoon is. Daarnaast kan het ook helpen met astma en vele verschillende soorten allergieën en ademhalingsproblemen. Het kan dus zo zijn dat u toch geen mysterieuze ziekte heeft opgelopen van die ene vakantie, maar gewoon een vuil tapijt heeft. 

Waarom is het belangrijk dat uw tapijt professioneel laat reinigen? 

De meeste van de belangrijke redenen die wij hierboven hebben genoemd kunnen niet worden voorkomen met een simpele tapijtreiniginsmachine. Deze maken namelijk vaak alleen goed schoon op de oppervlakte. Daarnaast is het ook moeilijk om te weten hoe u een tapijt moet reinigen als u hier niet de juiste training voor u heeft gehad. Als u echt wilt dat al het bovenstaande wordt verholpen, dan moet u weten dat het erg belangrijk is dat dit wordt gedaan door een professionele tapijtreiniging firma. Alleen op die manier heeft u het grootste kans dat alles wordt verholpen en dat u zich beter voelt over uw tapijt.