Nederlands
 • Nederlands
 • English
Offerteaanvraag

oktober 05, 2023 5 min lezen

Met zoveel jaren in dienst kunnen we duidelijk zeggen dat zetels, net als onze kleding, zijn. Ze gedragen zich als een spons, waarin lichaamsvloeistoffen, vuil, smerigheid en stof diep in de vezels worden verzameld, waar schadelijke bacteriën zich ophopen en zich overal verspreiden. U kunt niet maand na maand dezelfde kleding dragen zonder deze te wassen, dus waarom zou u uw bank anders behandelen? U zult geschokt zijn als u ziet wat er uit een ogenschijnlijk schone zetel komt.

Wanneer u thuiskomt, wilt u waarschijnlijk lekker kunnen uitrusten in uw zetel. Helaas gaat dit niet altijd, vooral niet als uw stoffen zetel vuil is. De waarheid is dat als u het zelf doet, er een groot risico bestaat dat u uw zetel permanent beschadigt. ProCleanDetailing is een bedrijf gespecialiseerd in professioneel zetel reinigen, dat u kan helpen uw hoekbank of zetel tot in elk detail nauwkeurig te reinigen. Alhoewel we u niet aanmoedigen om het zelf te doen, begrijpen we de budgetbeperkingen als het gaat om het inhuren van een bedrijf.

We leggen uit hoe u een stoffen zetel moet reinigen, en waar u op moet letten. Dit is niet alleen hygiënischer voor u, maar is ook een stuk plezanter om in te zitten. Daarnaast delen we ook tips uit over hoe u uw zetel het beste kunt reinigen. Zo kunt u genieten van uw welverdiende rust.

Waarom moet u de juiste reinigingsmiddelen gebruiken voor uw sofa? 

Wanneer u uw zetel gaat reinigen, is het belangrijk dat dit goed gebeurt. Een kleine fout bij het reinigen van uw zetel kan catastrofale gevolgen hebben. Wanneer u het verkeerde product gebruikt om uw zetel mee schoon te maken, kunt u uw stoffen zetel beschadigen. Daarom is het belangrijk om zeer grondig onderzoek te doen voordat u uw zetel gaat reinigen. U wilt zeker weten dat het product dat u gaat gebruiken geschikt is voor uw stoffen zetel. Als u zelf uw zetel wilt reinigen, is het essentieel dat u een goed product gebruikt.

Waar moet u op letten bij het reinigen van een zetel? 

U moet beginnen met het reinigen van een stoffen zetel door te achterhalen van welk exact type stof uw zetel is gemaakt. Dit is de eerste stap die u helpt te bepalen welke schoonmaakmethoden en middelen moeten worden gebruikt voor verschillende vlekken. Bestudeer het label van uw stoffen of suède bank voordat u begint met reinigen.

rode wijn vlekken verwijderen

Als u echt vlekken uit uw stoffen zetel wilt verwijderen, dan heeft u een machine voor dieptereiniging nodig. Deze dieptereiniging schoonmaakmachines, kunnen u helpen met de oppervlakte van uw stoffen zetel reinigen door water en schoonmaakmiddel te combineren. Deze machines zijn niet sterk genoeg en zijn redelijk duur. Daarom is het voor een grondige reiniging beter om een professionele dienst in te schakelen. Daarnaast hebben professionele schoonmaakbedrijven ook meer kennis over het verwijderen van vlekken, het materiaal en hoe u uw stoffen zetel grondig moet reinigen. 

Welke stappen moet ik nemen om mijn stoffen zetel schoon te maken 

Zoals we al eerder zeiden is het voor een particulier vooral mogelijk om de oppervlakte van een zetel te reinigen. Voor een diepere reiniging is het belangrijk om een professional in te schakelen. Bij het reinigen van de oppervlakte van een zetel, zijn er een paar stappen die u kunt ondernemen om het goed te doen: 

 1. Begin met een stofzuigbeurt

  Wanneer u wilt beginnen met het reinigen van uw bank, kunt u het best starten met het stofzuigen van de oppervlakte. Dit zorgt ervoor dat u een deel van de vuil- en stofdeeltjes kunt verwijderen.

 2. Lees het label

  • De bekledingsschoonmaakcodes bestaan uit vijf categorieën: W, S, WS, X en D.
  • W geeft aan dat er een natte reinigingsmethode nodig is.
  • S duidt op het gebruik van een oplosmiddel gebaseerde aanpak.
  • WS combineert natte en oplosmiddel reinigingstechnieken.
  • X adviseert uitsluitend stofzuigen als methode.
  • D is uitsluitend voor droge reiniging.

 3. Gebruik een schoonmaakmiddel en warm water

  Daarna moet u een mild schoonmaakmiddel gebruiken. Het is belangrijk om dit goed uit te zoeken, aangezien sommige stoffen verkeerd kunnen reageren op het verkeerde schoonmaakmiddel. Gebruik vervolgens warm water om vlekken op de oppervlakte te kunnen behandelen.

  Het wordt aanbevolen om een tapijtreinigingsmachine te gebruiken voor een beter resultaat. Sommige van deze machines hebben een injectiesysteem waarmee u water met de reinigingsoplossing rechtstreeks op de bank kunt spuiten. Vervolgens zal het in de machine ingebouwde zuigsysteem het vuile water uit uw bank zuigen.

 4. Dep voorzichtig

  Wanneer het warme water een beetje is ingetrokken, moet u erg voorzichtig deppen met een microvezel doek op de vlekken in uw stoffen zetel. Wrijf voorzichtig om schade aan uw stoffen zetel te voorkomen.

 5. Test het eerst uit

  Zorg dat u altijd als eerst een klein en onopvallend gebied op uw stoffen zetel uittest. Soms kan het zo zijn dat door het gebruik van het verkeerde schoonmaakmiddel de zetel verkleurt. Wanneer u met een klein onopvallend gebied begint, kunt u dit voorkomen.

 6. Zorg dat de zetel volledig droog is

  Wanneer al het bovenstaande uitstekend is gegaan, moet u de zetel laten drogen. Dit kan het beste door uw ramen open te houden om schimmel te voorkomen.

Waarom is het van belang dat u uw stoffen zetel regelmatig onderhoudt? 

Het is belangrijk dat uw stoffen zetel zo lang mogelijk meegaat, daarom is het ook belangrijk dat deze goed wordt onderhouden. Door uw stoffen zetel regelmatig schoon te maken heeft u een grotere kans op een langere levensduur. U kunt de stoffen zetel een langere levensduur geven door deze regelmatig te wassen of om elke 6 maanden een professional in te schakelen. 

Is het veilig om mijn zetel zelf te reinigen? 

koffie vlek verwijderen uit zetelWanneer u niet weet hoe u zelf een stoffen zetel moet reinigen is het belangrijk dat u veiligheidsmaatregelen neemt. Veel van de schoonmaakmiddelen die online worden verkocht gebruiken namelijk schadelijke stoffen. 

Vooral wanneer u kinderen of huisdieren heeft, moet u alle veiligheidsmaatregelen treffen wanneer u een stoffen zetel gaat reinigen.


Zorg daarom dat u geschikte handschoenen draagt, zo voorkomt u uitslag of een chemische reactie op uw handen. Uw huis moet ook een goede ventilatie hebben wanneer u een schoonmaak gaat doen van uw stoffen zetel, zodat u niet alle chemische luchtjes binnenkrijgt. 

Waarom is het belangrijk om een professionele dienst in te schakelen? 

Er zijn veel verschillende redenen waarom het belangrijk is om een professionele dienst in te schakelen bij het reinigen van uw zetels. Zoals u misschien al heeft opgemerkt, is er ontzettend veel dat kan misgaan bij het reinigen van uw stoffen zetels. Professionals hebben de kennis en jarenlange ervaring met het reinigen van verschillende soorten zetels, en weten hoe stoffen, suède en zelfs leren zetels moeten worden schoongemaakt.  

vlekken uit zetel verwijderen

 

Ze hebben ook de laatste trainingen gevolgd waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over het verpesten van uw meubels. Het is vaker gebeurd dat iemand een vlek groter maakt, door een verkeerde schoonmaakbeurt. Er zijn heel veel dingen die komen kijken bij het goed schoonmaken van stoffen zetels. Daarom weet een professionele zetel reinigen service precies hoe u uw stoffen zetels moet schoonmaken.

OFFERTEAANVRAAG