Nederlands
  • Nederlands
  • English
Offerteaanvraag

september 01, 2023 4 min lezen

Wanneer u uw tapijt gaat reinigen is het belangrijk dat u een goede tapijtreiniger in huis heeft. Een goede tapijtreiniger is het halve werk. Daarom hebben wij bij ProCleanDetailing de beste tapijtreinigers van 2023 op een rijtje gezet. 

Wat is een tapijtreiniger? 

Voordat we beginnen met de lijst, is het natuurlijk eerst goed om te weten wat een tapijtreiniger is. Een tapijtreiniger kan zowel het schoonmaakmiddel als de machine zelf zijn. In dit geval is het de machine waarmee je het tapijt reinigt, en ervoor zorgt dat het er weer gloednieuw uitziet.Het is een apparaat dat werkt met water en reinigingsmiddel, wanneer het schoonmaakmiddel op het tapijt komt, heeft de tapijtreiniger een functie waardoor het meteen weer wordt opgezogen. Particuliere tapijtreinigers kunnen wel het beginnende werk doen, bij het reinigen van tapijten, maar vaak hebben ze niet genoeg zuigkracht, waardoor de oppervlakte er goed uitziet. Een professionele tapijtreiniger heeft daarentegen heel veel zuigkracht. Zo kan het tapijt of vloerkleed diep worden gereinigd.

Op welke criteria hebben we de beste tapijtreinigers gekozen? 

Het is belangrijk voor u om te weten hoe we hebben besloten wat de 5 beste tapijtreinigers in 2023 zijn. 

We hebben met onze jarenlange ervaring in tapijtreiniging getest welke tapijtreinigers wij zelf het beste vonden, maar ook getest op de kwaliteit van de apparaten. Daarnaast hebben we ook getest op het gebruiksgemak van de verschillende machines, want het gebruik van een tapijtreiniger is niet altijd even makkelijk. We hebben ook online recensies bekeken en vergeleken met elkaar zodat we de beste keuze konden maken voor u. 

Wat zijn de beste tapijtreinigers van 2023? 

Laten we maar snel beginnen, zodat u uw nieuwe tapijtreiniger kunt aanschaffen. Dit zijn de beste tapijtreinigers van dit moment:

de beste tapijtreinigers

1. Bissell ProHeat 2x Liftoff 

Bissell staat op nummer een op onze lijst van de beste tapijtreinigers. Dit is een krachtig apparaat voor het reinigen van uw tapijt. Het is ook zeker niet de goedkoopste op dit lijstje en kost bijna € 350,-. Het mondstuk van deze machine is ook makkelijk afneembaar, waardoor het ervoor zorgt dat u het tapijt makkelijker kan reinigen. Helaas is niet alles perfect, en de Bissell Proheat komt ook met een aantal nadelen. Door het ontwerp is de Bissell niet heel makkelijk te besturen, wat het drogen stroef kan laten verlopen. Daarnaast is het ook moeilijk om het te demonteren, en kan het zijn dat de tapijtreiniger vastloopt door het vuil dat is weggenomen. Ondanks dat, is het toch door ons als beste tapijtreiniger voor consumenten verkozen.

2. Vax Platinum SmartWash 

De voorganger van de Platinum Smartwash van Vax was de Platinum Power Max, en deze vonden we al erg goed. Met dit model heeft Vax zichzelf overtroffen. Het verwijdert een groot aantal vuil en stof uit uw tapijt of vloerkleed. Daarnaast is het ook een makkelijk te besturen machine; het proces is vrijwel geheel geautomatiseerd. Deze tapijtreiniger staat op nummer twee op onze lijst van tapijtreinigers. Daar hangt wel een erg stevig prijskaartje aan; de Vax Platinum Smartwash kost namelijk meer dan € 300. Er is ook geen garantie dat het 100 procent van het stof en vuil verwijdert uit uw tapijt of vloerkleed.

3. Kärcher SE 4001 Tapijtreiniger 

Kärcher is een bekend merk onder de tapijtreinigers. Het is ook niet zo duur als andere tapijtreinigers, met een prijskaartje van €200,-. Dit is dus fijner voor het gemiddelde inkomen in België. Het verwijdert ook redelijk goed het vuil uit de vezels van het tapijt. Daarnaast heeft de Kärcher een 3-in-1 handvat, waardoor het transporteren van het apparaat makkelijker wordt. Helaas gaat het niet diep genoeg om reiniging tot in de kern te doen. Dus als u allergieën of huisdieren heeft, is dit niet de beste tapijtreiniger voor u.

4. Rug Doctor Portable Spot Cleaner 

De Rug Doctor Portable Spot Cleaner is de goedkoopsteop de lijst van beste tapijtreinigers, voor maar € 150,- heeft u al een tapijtreiniger zoals deze. Dat komt ook met nadelen, een niet-professionele goedkope tapijtreiniger heeft niet genoeg kracht om al het vuil uit een tapijt te halen.Als u dus echt graag een tapijtreiniger wilt die u overal mee naartoe kunt nemen dan is dit de beste optie. Als u liever een tapijtreiniger heeft die echt alles grondig schoonmaakt dan betaalt u al gauw veel meer.

5. Vax Platinum Power Max 

We hebben het er al uitgebreid over gehad bij nummer 2 van de lijst; dit is dus de voorloper van de Vax Platinum Smartwash. Deze staat op nummer 5 omdat het voorbereidende werk voor dit apparaat zeer uitgebreid is. Vooral voor hardnekkige vlekken die er sowieso al bijna niet uit te krijgen zijn met een particuliere tapijtreiniger, maakt de Power Max het wel heel erg ingewikkeld. Een pluspuntje is dat deze tapijtreiniger bijna geen geluid maakt, maar daar betaal je dan wel weer al gauw € 200,- tot € 300,- voor.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een tapijtreiniger? 

Als u écht weet hoe u tapijt moet reinigen, dan kunnen tapijtreinigers een verstandige keuze zijn. Dan moet u natuurlijk wel goed weten wat u aan het doen bent, en al van tevoren een goede voorbereiding hebben gedaan, zodat u de vlekken niet erger maakt. Uw eigen tapijtreiniger kan een geweldige eerste stap zijn om het vloerkleed bij u thuis alvast een beetje schoon te maken. 

Wat zijn de nadelen van het gebruik van een tapijtreiniger? 

tapijt laten schoonmaken in antwerpen

Tapijten en vloerkleden zijn erg duur; een tapijtreiniger kan soms meer schade veroorzaken dan dat het goed doet. Als u niet op de hoogte bent van de laatste methodologieën en geen trainingen heeft gehad op dit gebied, is de kans groot dat u uw tapijt alleen maar viezer maakt. Daarnaast kunnen veel tapijtreinigers voor particulieren niet op dezelfde manier schoonmaken als een professionele tapijtreinigingsfirma.

Waarom kiezen voor een professionele tapijtreiniger? 

Een tapijtschoonmaakmachine in Antwerpen

Een tapijtreiniger voor particulieren doet vaak het begin van het werk goed. Een grondige schoonmaak van uw tapijt is echter nodig; dit is bijna onmogelijk met een tapijtreiniger die u heeft gekocht via bol.com of amazon.be. Diepe vlekken in het tapijt zullen vrijwel nooit eruit worden gehaald, en daarnaast zijn deze machines ook nog vrij moeilijk te besturen voor mensen die hier geen certificatie voor hebben gehad. Daarom is de beste tapijtreiniger van 2023 een professionele reinigingsdienst, zodat u zeker weet dat al het vuil verdwijnt en u geen last meer heeft van allergieën.

OFFERTEAANVRAAG